Bijzondere stichtingen

Stichtingen

Er zijn een paar speciale stichtingen in Nederland die werken met professionele fotografen die zich belangeloos inzetten om kindjes die te vroeg geboren zijn, ziek, terminaal of overleden zijn te fotograferen.

Zij maken een mooie fotoreportage die al snel van een onschatbare waarde blijkt te zijn.

Ouders betalen hier niets voor...

Onderstaand stellen wij een paar van deze bijzondere stichtingen voor aan jullie, neem zeker contact met een stichting op als jullie daar behoefte aan hebben.

Belangrijke stichtingen voor ouders van een overleden baby of kind

Stichting AYA Memoriam Foundation

Stichting AYA memoriam foundation fotografeert op verzoek van ouders de hele kleintjes die hier niet mochten blijven, van foetus tot voldragen baby.

De visie van deze stichting is:  "Hoe klein ook, iedereen heeft het recht om herinnerd te worden".

Het doel van de Foundation: Het bijdrage aan en het bijstaan in het proces van rouw en verlies bij iedere ouder die een kindje verwacht dat stil geboren wordt, dan wel bij het overlijden van pasgeboren kindjes en bij kinderen met een verwachte korte levensduur en waarbij de zwangerschap moet worden afgebroken.

Aya Memoriam Foundation doet dit d.m.v. het vastleggen van dierbare herinneringen door het belangeloos en kosteloos aanbieden van fotografie, het aanbieden van informatie en begeleiding op het gebied van de mogelijkheden van het nemen van afscheid van je kindje in samenwerking met de aangesloten netwerk contacten.
Op hun website vind je meer informatie.
Mocht je vragen hebben of je willen aanmelden neem gerust contact met ze op.

Contact informatie:
www.ayamemoriamfoundation.nl
tel. 06-40979294
e-mail ayamemoriamfoundation@gmail.com

  • Ik werk samen met de Aya memoriam foundation.


Stichting Felice

Zij zorgen door middel van een donatie dat alle ouders op een mooie manier afscheid van hun kindje kunnen nemen.

Stichting Felice helpt ouders een verdrietig afscheid een beetje mooier te maken na het overlijden van hun kindje.

Bloemetjes, ballonnen, een mooi uitvaartkistje of mandje of een bijdrage om de uitvaart te kunnen betalen of een grafje..
Maar ook voor een fotograaf of om het kleine lijfje te laten balsemen.

Stichting Felice schenkt een bijdrage aan ouders.

Contact:

www.stichtingfelice.nl
Mail naar: info@stichtingfelice.nl

Stichting Make a Memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. 
Met een landelijk netwerk van ruim 140 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken. Daarnaast ontvangen ouders een USB-stick met dezelfde beelden in hoge resolutie plus alle overige geselecteerde beelden.
De foto’s  bieden de ouders troost en een blijvende herinnering en kunnen wezenlijk helpen bij de verwerking van het verlies. De fotografen werken belangeloos en hun werk onderscheidt zich in positieve zin technisch en inhoudelijk van de foto’s die ziekenhuispersoneel en ouders zelf kunnen maken.
Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan het ontvangen van foto’s van Make a Memory. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten.
Bij het contact met ouders en het toesturen van de foto’s wordt maximale privacy gewaarborgd.
Make a Memory is dag en nacht bereikbaar en streeft naar een dagelijkse 24-uurs inzetbaarheid van fotografen.

Willen jullie een fotoreportage laten maken, neem dan contact op met: 06-12345678

Stichting Make a memory

Heuvel 8
5563 AP Westerhoven

Stichting Still

Stichting Still Fotografie verzorgt in de kwetsbare en kostbare uren van het korte leven of na de geboorte van het levenloze kindje voor foto’s van de ouder(s) met hun zoon of dochter. Met respect voor en rust in deze overweldigende situatie, worden een fotoreportage gemaakt die de liefde voor het kleine mensje vastleggen en haar of hem een gezicht geven.


Voor de ouders zijn er geen kosten verbonden aan de fotoreportage. Alle foto’s en auteursrechten over de foto’s zijn van hen. Geen addertjes onder het gras, geen ingewikkelde voorwaarden. Enkel compassie voor wat hen overkomt.

De fotografen zetten vrijwillig hun uren in en declareren bij de stichting enkel hun materiaal- en reiskosten. De combinatie van donateurs en de lage kosten, zorgen dat de stichting kan bestaan.


De fotografen van Stichting Still zetten hun expertise met veel toewijding vrijwillig in. Met compassie, rust en respect voor de emoties en privacy van de ouders en het (stervende) kindje. Ze maken de foto’s op het moment dat de ouders er klaar voor zijn – het leven staat op dat moment letterlijk even stil. Onze fotografen zijn niet bepalend en er wordt niets gearrangeerd, slechts liefde wordt vastgelegd.


De fotoreportage wordt veelal gemaakt in het ziekenhuis of thuis. In een enkel geval kan het ook in de fotostudio in Hardenberg zijn. De diensten van Stichting Still Fotografie kunnen op dit moment alleen nog in de provincies Utrecht, Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, geleverd worden, maar we proberen dit werkgebied verder uit te breiden.

Voor dringende aanvragen vragen wij u te bellen met: 06-333 69697

Voor minder dringende aanvragen verzoeken wij u te mailen naar info@stichtingstill.nl
Uw mail wordt binnen 3 werkdagen beantwoord.
Adres (bezoek uitsluitend op afspraak):
Still Fotografie – Stationsstraat 25 – 7772 CH Hardenberg